Zelf Recruitment Beheren: 7 belangrijke voordelen

Het is zo saai om steeds te lezen hoe geweldig Vol-Gas is en dat het goedkoper en sneller kan etc., dus vandaag eens iets heel anders.

Hierbij: de 7 belangrijkste argumenten om je recruitment niet door Vol-Gas te laten doen.

Je hebt een eigen HR-afdeling. Natuurlijk.

…en die moet je verantwoordelijk laten zijn voor je werving. De kans op een succesvolle plaatsing is een stuk groter als jouw recruiters voor je werven. Zij weten namelijk het beste welke ervaring nodig is, maar ook welke persoonlijkheid past in je team en wie qua mindset het beste bij jouw organisatie past. 

 
1. Je werft in je eigen netwerk

Geweldig als jij zo’n groot netwerk hebt en hier de juiste mensen uit weet te halen.

2. Je weet zelf het beste wie er bij je past

Dat is helemaal waar. Jouw ambities zijn duidelijk, en je welke persoonlijkheidstypes het beste passen, dus welke professionals je nodig hebt.


3. Als ik het zelf doe, is het goedkoper

Klopt, samenwerken met een bureau kost altijd (veel) geld. Als je alles zelf doet, heb je geen extra out-of-pocket kosten. 


4. Het gaat sneller als ik het zelf doe

Zelf doen kan heel snel gaan. Je kunt nu gaan zitten, een vacaturetekst schrijven en publiceren. Huppakee, zo gebeurt.

5. Ik houd graag zelf de controle

Hou jij graag een vinger aan de pols? Laat jij belangrijke beslissingen niet graag over aan anderen? Blijf dan vooral zelf aan het roer. 


6. Ik heb slechte ervaringen met recruiters. Pffff.

Teleurstellingen uit het verleden zijn een krachtig en emotioneel argument om vanuit eigen huis en met eigen middelen nieuwe mensen te werven. Je herkent vast 1 of meerdere van deze redenen om je werving en selectie zelf te doen. Toch zijn er allerlei tussenvormen mogelijk, een daarvan is de sluiproute van Vol-Gas. Wil je meer weten, boek dan hier je gesprek.

Houd wel rekening met:
HR is een breed vakgebied. Niet elke goede HR-medewerker is ook een goede recruiter. Recruitment vraagt om meer vaardigheden (verleiden) en vasthoudendheid dan andere HR taken.

Geweldig als jij zo’n groot netwerk hebt en hier de juiste mensen uit weet te halen. Hoe omvangrijk je netwerk ook is, het kan zijn dat de beste kandidaat niet in jouw netwerk zit. Dan vind je hem niet.

Gebrek aan een frisse wind en risico op tunnelvisie. Een buitenstaander kan met een frisse blik nieuwe inzichten geven. Een externe kan aantonen – op basis van onderzoek – dat je soms een ander persoon nodig hebt dan je zelf denkt.

Zelf werven is alleen goedkoper als je ook daadwerkelijk altijd de juiste kandidaat vindt. Want de kosten van een teleurstellende nieuwe arbeidsrelatie zijn vaak hoger dan die van het werven van een medewerker die wel precies past.

Vol-Gas bedenkt jouw recruitmentstrategie

Planning en strategie

Meld je je aan met je bedrijf dan ontwikkelen we een persoonlijke strategie voor je. 
Hoe maak je jezelf aantrekkelijk als werkgever?
Hoe genereer je nieuwe leads en kansen?
Hoe groei je ècht met je bedrijf?

Wil jij nieuwe klanten of werknemers?

Ben jij er klaar voor om je recruitment of lead generatie een extra boost te geven? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Wil je meer resultaat?