Nadelen van het werken met headhunters

Waarom Vol-Gas niet aan headhunting doet…
In de 19e eeuw waren er gebieden in de wereld waar zogenaamde ‘wilden’ buurdorpen binnenvielen. Ze vermoordden de inwoners door ze het hoofd af te hakken. Zo ontstond de term koppensnellers, of headhunters, in het Engels.

Ongeveer een halve eeuw geleden begonnen bedrijven in New York deze term te gebruiken in de jacht op C-level en top executive kandidaten. Hoewel de term headhunting tegenwoordig veel breder wordt gebruikt, willen wij van Vol-Gas absoluut niet geassocieerd worden met het ‘een kopje kleiner maken’ van mensen. Dat past niet bij wie we zijn en hoe we ons inzetten voor onze klanten.

Als jij werkt met mensen die op deze manier weggekaapt zijn bij bedrijven, dan dringt vroeg of laat de vraag zich op: hoe het met hun loyaliteit richting jouw organisatie zit.

Vol-Gas zorgt er liever voor dat bedrijven van binnenuit uitgerust zijn om hun recruitment op een goede en effectieve manier uit te voeren. Dat je medewerkersleden graag voor je werken en dat ze bij je blijven werken, ook als er iemand staat te zwaaien met een, als bonuspakket verpakte, parang.

Of zoals Theo Maassen zou zeggen: ‘Die koppensnellers waren ook geen lieverdjes…

Vol-Gas bedenkt jouw recruitmentstrategie

Planning en strategie

Meld je je aan met je bedrijf dan ontwikkelen we een persoonlijke strategie voor je. 
Hoe maak je jezelf aantrekkelijk als werkgever?
Hoe genereer je nieuwe leads en kansen?
Hoe groei je ècht met je bedrijf?

Wil jij nieuwe klanten of werknemers?

Ben jij er klaar voor om je recruitment of lead generatie een extra boost te geven? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Wil je meer resultaat?