Klimaatbanen: Wat is het? En hoe vervul je ze?

Klimaatbaan. Deze functietitel hoorde ik van de week. Wat het is?

Geen idee.

Deze functie is compleet nieuw voor mij, en misschien heb jij ook wel een klimaatfunctionaris nodig maar weet je dat helemaal niet. Het kan zo maar.

Wat is een klimaatbaan?

Een klimaatbaan is een functie die zich richt op de uitvoering van klimaatmaatregelen in de industrie. Deze banen zijn essentieel om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de doelstellingen van het Klimaatakkoord te behalen. 

Vakmensen in klimaatbanen kunnen zich bezighouden met het aanpassen van machines en installaties, het implementeren van nieuwe technologieën, of het werken met alternatieve grondstoffen. De kennisgebieden waarin deze beroepen vallen zijn procestechniek, werktuigbouw, elektrotechniek, ICT, kwaliteit en veiligheid. Er zijn wel 49 verschillende beroepen betrokken bij de uitvoering van klimaatmaatregelen.

Deze mensen zijn schaars. 

Heb jij ook een klimaatbaan vacant staan? Misschien wel. Gezien de breedte en diversiteit van de klimaatbanen en de groeiende nadruk op duurzaamheid in alle sectoren, is de kans groot dat er vakmensen in jouw organisatie zijn die bijdragen aan klimaatgerelateerde initiatieven.

En ze worden nog schaarser.

Er is een structureel tekort aan vakmensen. Punt.

Daarnaast is er, los van klimaatdingen, veel vraag naar deze mensen. Bovendien verlaten veel 60-plussers die dit kunnen, op korte termijn de arbeidsmarkt om met pensioen te gaan. Technisch opgeleide mensen worden nog schaarser.

Is er ook goed nieuws?

Natuurlijk. Vol-Gas helpt je zoeken. Belangrijker: wij vinden deze moeilijk te vinden specialisten voor jou.

Vol-Gas bedenkt jouw recruitmentstrategie

Planning en strategie

Meld je je aan met je bedrijf dan ontwikkelen we een persoonlijke strategie voor je. 
Hoe maak je jezelf aantrekkelijk als werkgever?
Hoe genereer je nieuwe leads en kansen?
Hoe groei je ècht met je bedrijf?

Wil jij nieuwe klanten of werknemers?

Ben jij er klaar voor om je recruitment of lead generatie een extra boost te geven? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Wil je meer resultaat?