GOOGLE ADS

Krijg afspraken
Word vindbaar op Google
Word vindbaar op Google
Krijg afspraken
Versla de concurrentie

GOOGLE ADS

Vindbaar worden op Google? Hoe belangrijk is dat ! Doormiddel van ADS sta je zo bovenaan.
SEA Campagnes

Met zoekmachine adverteren (SEA) is het mogelijk om je klanten te bereiken via de zoekwoorden waar zij naar op zoek zijn. Het doel van een SEA-campagne is om tegen lage kosten per klik potentiële klanten te bereiken. Deze campagne moet regelmatig finetunen worden om optimale resultaten te behalen.
Echter, de leertijd die nodig is voor het boeken van resultaten bij SEA duurt ongeveer 2-3 weken. Vergeleken met SEO is SEA veel duurder maar geeft wel sneller resultaat. Hieronder volgen de punten samengevat:

• Met zoekmachine adverteren (SEA) is het mogelijk je klanten te bereiken via de juiste zoekwoorden.
• Het doel van een SEA-campagne is om lage kosten per klik toe te staan voor potentiële klanten.
• Regelmatige finetuning van de campagne is nodig voor optimaal resultaat.
• Er wordt ongeveer 2-3 weken leertijd verwacht voordat je optimale resultaten boekt bij SEA.
• Vergeleken met SEO is SEA veel duurder, maar geeft wel sneller resultaat.

Voorbeeld:

Vol-Gas verricht grondig onderzoek naar de meestgezochte zoekwoorden met een lage klikprijs voor jouw autobedrijf in Amsterdam. Zo bereiken we alleen mensen uit de regio, zodat je op locatie klanten kunt aantrekken. Door gebruik te maken van Google AdWords, zijn wij in staat om je advertentie op locatie te targetten, waardoor het effectiever en relevanter is voor je doelgroep.

Wat doe je zelf:

Je denkt goed na over het doel dat je met je klanten wil. Moeten zij een afspraak maken? Of alleen een afspraak voor een type auto (misschien ben je gepsecialisserd)? Of een onderhoudsbeurt? Gezamenlijk wordt de strategie bepaald. Snel resultaat en een hele brede doelgroep is duurder dan langzaamaan en een niche doelgroep. Als voorbereiding lever je tien zoekwoorden aan. Zoals autobedrijf Wormerveer, gespecialiseerd in fiat 500, of wat maar van toepassing is op jouw bedrijf. Je schrijft kleine wervende tekstjes die op google getoond worden. Je marketeer hept je daarmee.

Wat doet Vol-Gas voor je

Je Vol-Gas marketeer:
1. Bespreekt je doelen (korte of lange termijn? Haast of niet? Budget?)
2. Doet een zoekwoorden onderzoek en koppelt dit terug
3. Maakt samen met jou de keuzes voor welke zoekwoorden en budget
4. Redigeert jouw adventie teksten. Maakt jouw advertentie op maat.
5. Doet continu campagneanalyse voor de goedkoopste klik en het hoogste doel.
6. Bespreekt de resultaten elke maand met je.

Wat voor resultaat kan je verwachten:

Het bereiken van een resultaat met zoekwoorden is geen exact wetenschap. Zo zijn resultaten sterk afhankelijk van de doelgroep, hoe vaak ze zoeken op jouw woorden en hoeveel concurrentie er is voor jouw zoekwoorden. Ook de prijs van je product speelt een belangrijke rol. Bij goedkopere producten kopen mensen sneller dan bij duurdere producten, zoals autos. Met een budget van €10 per dag kan je tussen de 10-100 kliks bereiken, hoewel soms al 25 kliks genoeg is om een nieuwe klant aan te trekken. Voor duurdere producten als auto's wordt meestal gerekend dat 100 kliks nodig zijn voor één verkoop. Dit is uiteraard weer sterk afhankelijk van het segment waarin je opereert en je manier van prijsstelling - ben je bijvoorbeeld de goedkoopste of juist de duurste in de markt?