Geavanceerde Recruitment Technieken: De Do's en Don'ts in 2024

Traditionele opvattingen over recruitment richten zich vaak alleen op het proces van zoeken, vinden en aannemen van kandidaten. Deze benadering, hoewel gebruikelijk, mist vaak een belangrijk element: de ontwikkeling van een duurzame recruitmentcultuur binnen een organisatie. In dit artikel lees je meer over belangrijke recruitment technieken, gericht op het aantrekken en behouden van talent dat aansluit bij de visie en waarden van jouw bedrijf.

Het Belang van een Duurzame Recruitmentcultuur

Recruitment gaat verder dan het invullen van een openstaande positie. Een effectieve recruitment strategie omvat het creëren van een omgeving die talent aantrekt en behoudt. Dit vereist een cultuur binnen de organisatie die zich niet alleen richt op het huidige personeelsbestand, maar ook op potentiële toekomstige medewerkers. Het is een proces dat voortdurende aandacht en aanpassing vereist om in lijn te blijven met de evoluerende doelen en waarden van het bedrijf.

Uitdagingen van Traditionele Recruitment technieken

Veel organisaties zijn afhankelijk van externe bureaus voor hun wervingsbehoeften. Hoewel dit op korte termijn kan werken, leidt het vaak tot hoge kosten en een gebrek aan continuïteit in het wervingsproces. Dit kan bedrijven in een cyclische patroon van afhankelijkheid van externe bronnen brengen, wat op lange termijn niet duurzaam is.

De Filosofie van de recruitment techniek 'Continu Werven'

Geïnspireerd door de woorden van Confucius, kan het concept van 'continu werven' een oplossing bieden voor veel van deze uitdagingen. Deze recruitment techniek houdt in dat bedrijven altijd actief op zoek zijn naar talent, zelfs als er geen directe behoefte is. Dit creëert een pool van potentiële kandidaten, waardoor bedrijven proactief kunnen zijn in hun wervingsinspanningen. Het idee is dat, net zoals het beste moment om een boom te planten tien jaar geleden was, het beste moment om te beginnen met werven in het verleden ligt, maar het op één na beste moment nu is.

De Rol van Employee Branding

Een belangrijke aspect van continu werven is employee branding. Dit betreft hoe een bedrijf zichzelf presenteert als werkgever, zowel intern als extern. Een sterke employee brand trekt niet alleen talent aan, maar draagt ook bij aan de organische vindbaarheid van een bedrijf (SEO) en kan de effectiviteit van betaalde advertenties (SEA) verhogen. Bovendien helpt het bij het opbouwen van een positief imago bij klanten en andere stakeholders.

De aanpak van Vol-Gas in recruitment stelt een verschuiving voor van een traditioneel, transactioneel wervingsmodel naar een meer holistische, cultuurgerichte benadering. Dit vereist een voortdurende inzet voor het ontwikkelen en onderhouden van een aantrekkelijke bedrijfscultuur, een sterke employee brand, en een proactieve, toekomstgerichte wervingsstrategie. Door deze recruitment technieken te omarmen, kunnen bedrijven een duurzamere en effectievere benadering van talentwerving realiseren.

Vol-Gas bedenkt jouw recruitmentstrategie

Planning en strategie

Meld je je aan met je bedrijf dan ontwikkelen we een persoonlijke strategie voor je. 
Hoe maak je jezelf aantrekkelijk als werkgever?
Hoe genereer je nieuwe leads en kansen?
Hoe groei je ècht met je bedrijf?

Wil jij nieuwe klanten of werknemers?

Ben jij er klaar voor om je recruitment of lead generatie een extra boost te geven? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Wil je meer resultaat?