Goede medewerkers vinden? Volg deze sluiproute

‘Mijn opa rookte tot hij op zijn 94e neerviel, nooit een spatje aan de lucht’, zegt mijn vriendin Erica, terwijl zij nog een flinke hijs van haar sigaret neemt en daarna uitbarst in een gigantische hoestbui.

De Uitzondering of de Regel: Recruitment Realiteiten

Jij kent vast wel een hiring manager, of misschien ben je zelf iemand die binnen een paar dagen een zeer goede medewerker op een ogenschijnlijk onvervulbare functie had aangetrokken. Helaas loopt het meestal anders en zijn het deze uitzonderingen die de regel bevestigen.

Het lukt de meeste organisaties niet om snel goede kandidaten te vinden en zo staan vacatures weken tot maanden open.

De Hoge Kosten van Externe Headhunters: Een Noodzakelijk Kwaad?

Niet zo gek dus dat er toch vaak gekozen wordt om samen te werken met externe headhunters, ook al zijn ze stervensduur en zijn bedragen tussen de 10k en 25k ex geen uitzondering. Waarom werken zoveel organisaties dan toch met ze samen?

Tijdsinvestering in Recruitment: Een Diepgaande Analyse

Gebrek aan tijd:

  • 42 cv’s doorakkeren, op allemaal reageren, afspraken plannen voor de eerste ronde gesprekken, bijhouden wie de tweede ronde in gaat, assessment, meeloopdag. Met een beetje mazzel heb je aan het einde jouw ideale kandidaat gevonden. Dat kost jou zo maar 40 tot 60 uur per functie.
  • Tijd kan op een andere manier een killer zijn. Zoals je in het Vol-Gas whitepaper hebt gelezen is er namelijk, zodra een potentiële kandidaat heeft gereageerd, snelheid geboden om deze persoon daadwerkelijk te recruiten. Jouw agenda zit vol. Hoe reageer je snel als je geen tijd hebt?

De Uitdagingen van Zelf Werven

  • Kun jij alles? Zo lang je geen uitstekende HR medewerker hebt, doe jij werven erbij. Zonde, want jij bent goed in veel dingen, maar dat hoeft niet perse werven te zijn. Werf jij maar via één kanaal of reageer je pas na 24 uur op een kandidaat? Dan verlies je het van de moordende concurrentie op de arbeidsmarkt.
  • Weet jij precies waar je op moet letten om de goede persoon voor de baan te selecteren? Weet jij precies waaraan een goede ‘Quality Control medewerker’ moet voldoen? Of wat een succesvolle salespersoon moet kunnen? Voor je het weet zit je met een incapabele medewerker en betaal je een jaarsalaris aan een onderpresteerder.
  • Welke selectietools moet je gebruiken om te meten of iemand echt goed is? Welke assessments werken? Hoe interpreteer je de uitslag?
Vol-Gas bedenkt jouw recruitmentstrategie

Planning en strategie

Meld je je aan met je bedrijf dan ontwikkelen we een persoonlijke strategie voor je. 
Hoe maak je jezelf aantrekkelijk als werkgever?
Hoe genereer je nieuwe leads en kansen?
Hoe groei je ècht met je bedrijf?

Wil jij nieuwe klanten of werknemers?

Ben jij er klaar voor om je recruitment of lead generatie een extra boost te geven? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Wil je meer resultaat?