3 manier om je personeelstekort op te lossen

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt niet alleen voor ziektes en aandoeningen, maar ook voor personeelstekorten. Hoe dat zit lees je in dit artikel. 

Doorbreken van de vicieuze cirkel

Uitvallen van medewerkers en falende invulling van lang openstaande vacatures komt nooit goed uit. Geen wonder dat veel organisaties een afhankelijkheid accepteren van wervingsbureaus. Tegen hoge kosten en zonder interne continuïteit zijn ze misschien op korte termijn uit de problemen. Bij een volgend gat in het personeelsbestand zijn ze weer genoodzaakt de hulp in te schakelen van deze externe partij. Zo zit de organisatie van de recruitment vast in een vicieuze cirkel, want het probleem wordt niet opgelost bij de bron.

Er is een uitweg uit deze frustrerende en dure realiteit. Eentje die ook minder investeringen vraagt.

Inrichten Interne Recruitment Strategie

De eerste afslag die genomen moet worden, wanneer de organisatie deze weg inslaat, is het besef omarmen dat recruitment verder gaat dan het invullen van een openstaande positie. De effectieve recruitment strategie omvat het creëren van een bedrijfsomgeving die consequent talent aantrekt en behoudt.

De Filosofie van 'Continu Werven'

Geïnspireerd door de woorden van Confucius*, kan het concept van 'continu werven' een oplossing bieden voor veel van deze uitdagingen. Deze recruitmenttechniek houdt in dat bedrijven altijd actief op zoek zijn naar talent, zelfs als er geen directe behoefte is. Dit creëert een pool van potentiële kandidaten, waardoor bedrijven proactief kunnen zijn in hun wervingsinspanningen. *Het idee is dat, net zoals het beste moment om een boom te planten tien jaar geleden was, het beste moment om te beginnen met werven in het verleden ligt, maar het op één na beste moment nu is. 

De Rol van Employer Branding

Een belangrijk aspect van continu werven is employer branding. Dit betreft hoe een bedrijf zichzelf presenteert als werkgever, zowel intern als extern. 

Directe voordelen van een sterk employer brand: 

-       trekt talent aan (draagt dus bij aan een pull strategie), 

-       draagt bij aan de organische vindbaarheid van een bedrijf (SEO), 

-       kan de effectiviteit van betaalde advertenties (SEA) verhogen,

-       helpt bij het opbouwen van een positief imago bij klanten en andere stakeholders.

Duurzame partner 

De aanpak van Vol-Gas in recruitment stelt een verschuiving voor van een traditioneel, transactioneel wervingsmodel naar een meer holistische, cultuurgerichte benadering. Dit vereist een voortdurende inzet voor het ontwikkelen en onderhouden van een aantrekkelijke bedrijfscultuur, een sterk employer brand, en een proactieve, toekomstgerichte wervingsstrategie. Door deze recruitment technieken te omarmen, zullen bedrijven een duurzamere en effectievere benadering van talentwerving realiseren.

Vol-Gas bedenkt jouw recruitmentstrategie

Planning en strategie

Meld je je aan met je bedrijf dan ontwikkelen we een persoonlijke strategie voor je. 
Hoe maak je jezelf aantrekkelijk als werkgever?
Hoe genereer je nieuwe leads en kansen?
Hoe groei je ècht met je bedrijf?

Wil jij nieuwe klanten of werknemers?

Ben jij er klaar voor om je recruitment of lead generatie een extra boost te geven? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Wil je meer resultaat?